JAGeZe Share with: Twitter Pinterest Email LinkedIn Digg StumbleUpon Print Bufferapp LinkedIn LinkedIn LinkedIn LinkedIn WhatsApp
About Found this useful? Please consider donating, Thank You!

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]
Save Petrol. Crypto Browser
Picture Hanging Systems, the best way to hang your pictures! Easy online ordering, fast shipping. Zapals Global Online Shopping
button
Home (JAGeZe)

Wednesday, November 16, 2011

De EU en migrerende werknemers


Is het niet vreemd dat er bij de huidige economische situatie met het hoge Europese werkloosheidscijfer nog steeds opvallend veel werknemers van buiten de EU erbinnen werkzaam zijn?
Natuurlijk zijn er in sommige vakgebieden niet genoeg EU mensen met voldoende ervaring en kwalificaties.
Het blijkt echter dat sommige, meestal internationale, bedrijven ook voor vakgebieden met voldoende EU reservoir liever de goedkope werknemers van buiten de EU aantrekken. Louter om geld te besparen, dus puur uit winstbejag! Uiteindelijk zal de werkloosheid in de EU door dit gedrag verder stijgen!
Reeds een paar jaar geleden werd ik hiervan het slachtoffer!
Ik had op een IT vacature bij Elsevier in Amsterdam gesolliciteerd. Het sollicitatiegesprek verliep prima. Bij de uitslag zei men echter domweg dat er geen vacature meer was! Dus niet dat er in de vacature was voorzien door een hoger gekwalificeerde sollicitant. Later kwam mij ter ore dat Elsevier een Indiaƫr in dienst genomen had!
Uit welingelichte bron vernam ik dat er op de hoofdkantoor van Elsevier sindsdien opvallend veel zuid-Aziatische mensen rondlopen!
Is dit de bedoeling van het EU immigratiebeleid?

No comments:

Post a Comment